Origineel verhalenboek maakt deel uit van de collectie

Verhalen èn tekeningen

Stefanie Koning  heeft voor het Dementie Museum i.o. vijf verhalen geschreven. Bovendien heeft zij het boek rijk voorzien van prachtige illustraties.

De tekeningen en verhalen van Stefanie getuigen van een grote subtiliteit, wat zich uit in rake wijsheden en een zekere ijlheid. Zij brengt deze dromerige laag van ons bewustzijn in overeenstemming met hoe mensen – met en zonder dementie – op elkaar kunnen reageren. Wat mij betreft een absolute aanrader.

‘Dromen vol dementie’ verkrijgbaar

Het boekje ‘Dromen vol dementie’ is bij het Dementiemuseum verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt. Onkostenbijdrage exclusief portokosten:
€ 12 per stuk
€ 50 per 5 stuks

Bestel per e-mail onder vermelding van het aantal en uw postadres.
Na ontvangst van het bedrag sturen wij u direct uw bestelling toe!

De auteur Stefanie Koning

Stefanie heeft dit boek geschreven in het kader van de opleiding tot sociaalpedagogische hulpverlener. Zij heeft zich gedurende enkele maanden ingezet als vrijwilliger in het Odensehuis Amsterdam Zuid en bovendien een training gevolgd bij de Vrijwilligers Academie. Zij koppelt op een heel originele manier haar eigen ervaringen aan de ervaringen van mensen met dementie.

Workshop Associëren en Dementie

In de workshop wordt aan de hand van de tekeningen volop geassocieerd. Associëren is een belangrijke vaardigheid in de omgang met dementie. De volgende vragen kunnen aan de orde komen: welke reacties roepen de tekeningen bij u op? En welke verbanden kunt u leggen met dementie? Een plenair gesprek naar aanleiding van een verhaal behoort ook tot de mogelijkheden.

Deze unieke workshop kan worden aangevraagd bij het Dementie Museum door een mail te sturen naar info@dementiemuseum.nl.

Over de auteur

Initiatiefneemster Dementie Museum. Ik werk al jaren met mensen met dementie en hun naasten. Het Dementie Museum beoogt een oase van nieuwe ervaringen te zijn voor iedereen die te maken heeft met dementie. Reacties welkom!

Schrijf een reactie

*

Ga naar de inhoud