Nieuwe Objecten: kom naar de presentatie op donderdag 12 december 2019

Image

Hanna van Holsteijn, Gabriël Floor & Tara Kleeblad (studenten Hogeschool van Amsterdam) hebben in het kader van de afstudeeropdracht voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening drie maanden als vrijwilliger gewerkt in het Odensehuis in Amsterdam Zuid. Vanuit hun ervaringen hebben zij onderzoek gedaan naar de inspiratie van vrijwilligers. Wat inspireert henzelf? En wat inspireert de vrijwilligers bij het Odensehuis?

In samenwerking met de Vrijwilligersacademie en het Dementie Museum i.o. zijn er twee objecten voor het Dementie Museum ontwikkeld, die worden gepresenteerd in twee workshops.

Hanna en Tara zagen ‘vonkjes’ wanneer de deelnemers en vrijwilligers samen muziek maakten. Muziek raakt iets in mensen, roept iets op, maakt iets los. Deze ervaring is verwerkt in een korte film.

Gabriël liet de vrijwilligers zelf via ‘photo-voice’ hun geluksmomenten als vrijwilliger vastleggen. Door middel van een expositie zullen deze momenten te zien zijn.

Wil je hier meer over weten en ben nieuwsgierig naar wat jou inspireert?

Kom dan naar de workshop op 12 december!

Donderdag 12 december 2019: 15.30 – 18.00

Vrijwilligersacademie Amsterdam, Keizersgracht 340, 1016 EZ Amsterdam

Meld aan bij zuid@vrijwilligersacademie.net

Over de auteur

Initiatiefneemster Dementie Museum. Ik werk al jaren met mensen met dementie en hun naasten. Het Dementie Museum beoogt een oase van nieuwe ervaringen te zijn voor iedereen die te maken heeft met dementie. Reacties welkom!

Schrijf een reactie

*

Ga naar de inhoud