A day of life: gids over wandelen met dementie

–  meer halen uit wandelen met mensen met dementie –

In de gids ‘A day of life’ geeft zes voorbeelden waarin wandelaars met dementie en hun begeleiders door de omgeving worden uitgenodigd tot een extra ervaring. De omgeving wordt in beeld gebracht door een foto.  Zowel de fotoserie als de gids maken deel uit van de collectie van het Dementie Museum i.o. 

‘A day of life’ is een compacte en praktische gids . Aan de hand van een foto en een uitspraak van de wandelaar met dementie, wordt een korte toelichting gegeven  gevolgd door een tip. De zeer zintuiglijke foto’s bevorderen wat mij betreft de toepasbaarheid van de tips!

Ik was heel aangenaam verrast hoe Jessica Roozendaal met dit boekje in een notendop duidelijk maakt welke meerwaarde wandelen heeft voor mensen met dementie.

“Vroeger kwam ik hier bijna elke dag.
Toen het mij nog lukte om zelf te gaan. Gelukkig kom ik door jullie hier bijna wel elke week. Daar ben ik zo dankbaar voor.”

Maker Jessica Roozendaal

Jessica heeft zich gedurende enkele maanden ingezet als vrijwilliger in het Odensehuis Amsterdam Zuid en bovendien een training gevolgd bij de Vrijwilligers Academie. Tijdens het vrijwilligerswerk viel haar op dat het buiten zijn mensen met dementie opvallend vaak goed doet. Jessica vroeg zich af hoe men nog meer kan halen uit het wandelen met mensen met dementie.

Workshop Wandelen Plus

De fotoserie is een belangrijk onderdeel van de workshop Wandelen Plus.  Vragen die in de workshop aan de orde komen zijn: welke reacties roepen de foto’s bij u op? En hoe kan u dit inzetten bij het wandelen met anderen en vooral met mensen met dementie?

De workshop kan worden aangevraagd bij het Dementie Museum door een mail te sturen naar info@dementiemuseum.nl.

Over de auteur

Initiatiefneemster Dementie Museum. Ik werk al jaren met mensen met dementie en hun naasten. Het Dementie Museum beoogt een oase van nieuwe ervaringen te zijn voor iedereen die te maken heeft met dementie. Reacties welkom!

Schrijf een reactie

*

Ga naar de inhoud